Управување со процесот на воведување на иновации

 Периодот за регистрација е завршен
 
0
Категорија
Сет обуки за Иновативна Компанија
Датум
23.04.2018 00:00 - 27.04.2018 00:00
Место на настан
11 Октомври 25
Skopje, Macedonia (FYROM)
Број на места
10
Телефон
+389 78 30 15 40
Email
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Управување со процесот на воведување на иновации – Најважната вештина на современиот менаџер!

Знаење за информирани одлуки!

Обука наменета за претприемачи, менаџери, вработени!

Термин за обуката: 17:00 – 20:00 (понеделник, среда и петок)

Број на часови: 9

Место: Обуката ќе се оддржи во просторите на Knowledge Center, во зградата на Осигурување Македонија, 11 Октомври бр. 25, Скопје.

РЕГИСТРАЦИЈА

За време на обуката ќе бидат опфатени следните теми:

  1. Иновациите како единствен начин за подобрување на конкурентноста на компаниите;
  2. Ефикасни методи за управување со иновациите во организациите;
  3. Осврт на процесите на иновации вклучувајќи управување со иновации;
  4. Имплементација на иновативни проекти – Innovation’s circle;
  5. Значењето на организациските фактори и тесната поврзаност помеѓу нив;
  6. Значењето на иновативната култура во компаниите, кадровската политика и организацискиот развој.

Обуката ќе им овозможи на учесниците да направат објективна анализа на постоечките процеси на управување со иновациите во нивните организации, да ги подобрат и променат.

За кого е наменета обуката:

Обуката е наменета за претприемачи, менаџери и вработени во мали и големи компании. Наменета е за сите кои сакаат да научат како да го поттикнат развојот на нови производи и услуги во нивната компанија преку осознавање на процесите за успешно воведување на иновации и преку создавање на внатрешна средина која ги потикнува иновациите.

Предавачи: 

д-р. Андријана Богдановска, oсновач и директор на Knowledge Centar, Истражувач со долгогодишно искуство во областа на економијата и бизнисот; во првите 4% по квалитет на истражување за британската АА лимитед од 2009 до 2012. Лидер на тимот на обучувачи на i-lab.mk.

м-р. Бранко Ѓуровиќ,  проект менаџер со 20 години прогресивно работно искуство. Неговата експериза покрива работа во организирање, развој и управување со бизнис проекти и програми. Поседува МБА од Sheffield University и е PRINCE 2 сертифициран. 

Учесниците на обуката ќе добијат:

  • Работен материјал со практични водилки и вежби
  • Сертификат за учество
  • Кафе и освежување

За да се пријавите на обуката, регистрирајте се овде.

Лице за контакт:  Бисера Смилевска, тел 078 30 15 40.

Цена: 3999 МКД + ДДВ!

 
 

Сите датуми

  • од 23.04.2018 00:00 до 27.04.2018 00:00
 

Powered by iCagenda