Основи на квантитативно истражување

 Периодот за регистрација е завршен
 
0
Категорија
Обука - Основи на квантитативно истражување
Датум
19.05.2018 00:00
Место на настан
11 Октомври 25
Skopje
Број на места
20
Телефон
+389 78 30 15 40
Email
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Основи на квантитативно истражување!

Темин за обуката: 09:00 – 16:00 

Број на часови: 6

РЕГИСТРАЦИЈА

За време на обуката ќе бидат опфатени следните теми:

 1. Што се и за кои цели се користат квантитативните истражувања во бизнисот?

 2. Типови на квантитативни истражувања со фокус врз користењето на Анкетата како истражувачка стратегија и метода за собирање на податоци.

 3. Подготовка на Прашалникот - инструмент за собирање на квантитативните податоци.

 4. Обработка на податоците – описна и инференцијална статистика.

 5. Користење на софтверски истражувачки програми со посебен осврт на SPSS.

 6. Анализа и презентација на истражувањето.
 7. Валидност и веродостојност на истражувањето.

 8. Етика во истражувањето и пристап до податоци

За кого е наменета обуката:

Обуката е наменета за сите кои сакаат да го тргнат митот и да се стекнат со самодоверба кога станува збор за истражувањето и истражувачките методи, да го разберат процесот, да ги постават вистинските прашања, направат објективна анализа и донесат информирани одлуки!

Предавачи:

д-р. Андријана Богдановска, oсновач и директор на Knowledge Centar, Истражувач со долгогодишно искуство во примената на истражувачките методи во економијата и бизнисот; во првите 4% по квалитет на истражување за британската АА лимитед од 2009 до 2012.

Г-ѓа Јулија Пелева Стојкова, истражувач на Knowledge Centar со три годишно интензивно искуство во квантитативни истражувања, анализа и обработка на податоци.

Учесниците на обуката ќе добијат:

 • Работен материјал со практични водилки и вежби
 • Сертификат за учество
 • Кафе и освежување

Обуката ќе се оддржи во просторите на Knowledge Centar, во зградата на Осигурување Македонија, 11 Октомври бр. 25, Скопје.

За да се пријавите на обуката, пополнете ја следната апликација

Лице за контакт:

Бисера Смилевска, тел 078 30 15 40, Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Котизација: 3999 МКД + ДДВ !

 
 

Сите датуми

 • 19.05.2018 00:00
 

Powered by iCagenda