Основи на Академското истражување

 Периодот за регистрација е завршен
 
1
Категорија
Обука - Основи на Академското истражување
Датум
20.02.2017 17:00 - 24.02.2017 20:00
Место на настан
11th October St. 25
Skopje 1000, Macedonia (FYROM)
Број на места
20
Телефон
+389 78 30 15 40
Email
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Обука наменета за млади академици, додипломци, и псоледипломци како и докторанти!

Темин за обуката: 17:00 – 20:00 (понеделник, среда и петок)

Број на часови: 9

РЕГИСТРАЦИЈА

За време на обуката ќе бидат опфатени следните теми:

 1. Почетно истражување на литературата, идентификување на недоволно истражени области, дефинирање на истражувачкото прашање!

 2. Ставање на проблемот во контекст – Критичко и објективно истражување на постоечката литература.

 3. Избор на истражувачката стратегија и развој на истражувачкиот дизајн.

 4. Основи на квантитативното истражување.

 5. Основи на квалитативното истражување.

 6. Обработка на податоци и анализа.

 7. Структура на дизертација (додипломска, магистерска, докторска), структура на истражувачка статија за објавување на истражувањето во списанија со импакт фактор!

 8. Етика во истражувањето и пристап до информации.

За кого е наменета обуката:

Обуката е наменета за сите кои сакаат да се стекнат со знаење, вештини и самодоверба во академското истражување. Истата има за цел да ги доближи на практичен начин до учесниците истражувачките стратегии процеси и методи и да им овозможи лесно да ги надминат предизвиците поврзани со академските истражувања!

Предавачи:

д-р. Андријана Богдановска Ѓ. Основач и директор на Knowledge Centar, Истражувач со долгогодишно искуство во примената на истражувачките методи во економијата и бизнисот; во првите 4% по квалитет на истражување за британската АА лимитед (2009-2012).

Учесниците на обуката ќе добијат:

 • Работен материјал со практични водилки и вежби
 • Сертификат за учество
 • Кафе и освежување

Обуката ќе се оддржи во просторите на Knowledge Centar, во зградата на Осигурување Македонија, 11 Октомври бр. 25, Скопје.

За да се пријавите на обуката, пополнете ја следната апликација

Лице за контакт:

Јулија Пелева Стојковска, тел 078 30 15 40, Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Котизација: 2999 МКД + ДДВ !

 
 

Сите датуми

 • од 20.02.2017 17:00 до 24.02.2017 20:00
 

Powered by iCagenda