Обработка на податоци од теренски истражувања и нивна презентација

 Периодот за регистрација е завршен
 
0
Категорија
Обука - Обработка на податоци од истражување и нивна презентација
Датум
26.05.2018 00:00
Место на настан
11th October St. 25
Skopje 1000, Macedonia (FYROM)
Број на места
20
Телефон
+389 78 30 15 40
Email
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Обработка на податоци од теренски истражувања и нивна презентација!

(Знаење за информирани одлуки!)

Обука наменета за истражувачи, аналитичари, среден менаџмент, менаџери во мали и средни компании и претприемачи!

Темин за обуката: 09:00 – 16:00 

Број на часови: 6

РЕГИСТРАЦИЈА!

За време на обуката ќе бидат опфатени следните теми:

 1. Видови на податоци: кванитативен наспроти квалитативен податок.

 2. Обработка на квантитативни податоци – користење на описна и инферентна статистика.

 3. Користење на софтверски пакети во обработка на квантитативни податоци, со посебен осврт на SPSS

 4. Обработка на квалитативни податоци.

 5. Користење на софтверски пакети во обработка на квалитативни податоци, со посебен осврт на NVivo.

 6. Анализа и презентацијa.

 7. Содржина на компаниски извештај.

За кого е наменета обуката:

Обуката е наменета за сите кои сакаат да го тргнат митот и да се стекнат со самодоверба кога станува збор за истражувањето и истражувачките методи, да го разберат процесот, да ги постават вистинските прашања, направат објективна анализа и донесат информирани одлуки за идните планови на бизнисот!

Предавачи:

д-р. Андријана Богдановска, oсновач и директор на Knowledge Centar, Истражувач со долгогодишно искуство во примената на истражувачките методи во економијата и бизнисот; во првите 4% по квалитет на истражување за британската АА лимитед од 2009 до 2012.

Г-ѓа Јулија Пелева Стојкова, истражувач на Knowledge Centar со три годишно интензивно искуство во квантитативни истражувања, анализа и обработка на податоци.

Учесниците на обуката ќе добијат:

 • Работен материјал со практични водилки и вежби
 • Сертификат за учество
 • Кафе и освежување

Обуката ќе се оддржи во просторите на Knowledge Centar, во зградата на Осигурување Македонија, 11 Октомври бр. 25, Скопје.

За да се пријавите на обуката, пополнете ја следната апликација

Лице за контакт:

Јулија Пелева Стојковска, тел 078 30 15 40, Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Котизација: 2999 МКД + ДДВ !

 
 

Сите датуми

 • 26.05.2018 00:00
 

Powered by iCagenda