Основи на истражувачките методи во бизнисот

 Периодот за регистрација е завршен
 
4
Категорија
Обука - Основи на Истражувачки методи
Датум
21.05.2018 00:00 - 25.05.2018 00:00
Место на настан
11 Октомври 25
Skopje
Број на места
20
Телефон
+389 78 30 15 40
Email
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Основи на истражувачките методи во бизнисот!

(Знаење за информирани одлуки!)

Обука наменета за среден и висок менаџмент, менаџери во мали и средни компании и претприемачи!

Темин за обуката: 17:00 – 20:00 (понеделник, среда и петок)

Број на часови: 9

РЕГИСТРАЦИЈА

За време на обуката ќе бидат опфатени следните теми:

 1. Опфат на проблемот и дефинирање на истражувачкото прашање!
 2. Ставање на проблемот во контекст – Критичко и објективно истражување на постоечката литература.
 3. Избор на истражувачката стратегија и развој на истражувачкиот дизајн.
 4. Основи на квантитативното истражување.
 5. Основи на квалитативното истражување.
 6. Обработка на податоци, анализа и презентација на наодите.
 7. Етика во истражувањето и пристап до информации.

За кого е наменета обуката:

Обуката е наменета за сите кои сакаат да го тргнат митот и да се стекнат со самодоверба кога станува збор за истражувањето и истражувачките методи, да го разберат процесот, да ги постават вистинските прашања и да донесат информирани одлуки за идните планови на својот бизнис!

Предавач:
д-р. Андријана Богдановска, oсновач и директор на Knowledge Centar, Истражувач со долгогодишно искуство во примената на истражувачките методи во бизнисот, во првите 4% по квалитет на истражување за британската АА лимитед (2009-2012).

Учесниците на обуката ќе добијат:

 • Работен материјал со практични водилки и вежби
 • Сертификат за учество
 • Кафе и освежување

Обуката ќе се оддржи во просторите на Knowledge Centar, во зградата на Осигурување Македонија, 11 Октомври бр. 25, Скопје.

За да се пријавите на обуката, пополнете ја следната апликација

Лице за контакт:

Јулија Пелева Стојковска, тел 078 30 15 40, Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Котизација: 1999 МКД + ДДВ

 
 

Сите датуми

 • од 21.05.2018 00:00 до 25.05.2018 00:00
 

Powered by iCagenda